Extol-konepajamittalaite

Seuraavan sukupolven konepajamittalaite – Extol

EXTOL konepajamittalaite Delta mekanismilla

Delta mekanismi on yleinen toimintaperiaate robotiikassa ja 3D-tulostimissa, mutta tätä ennen sitä ei ole käytetty perinteisten koordinaattimittauskoneiden maailmassa.  Extol on siis ensimmäinen tätä toimintatapaa käyttävä koordinaattimittalaite!

Aberlink on keskittynyt suunnittelussa laitteen kestävyyteen ja luotettavuuteen. Laite voi toimia kellon ympäri 24/7 tehden siitä ideaalisen konepajan lattialla tapahtuvien mittausten tekokoneen. Excol ei ole herkkä pölylle, joten se ei välitä tapahtuvatko mittaukset työstökoneen vieressä, valmistussolussa tai erillisellä tarkistusalueella.

Extol automaatio

Aberlink 3D -ohjelmiston automaattinen työkalun offset-korjaus täydentää Extolin ominaisuuksia, mikä mahdollistaa täydellisen käytön osana täysin automatisoitua tuotantoprosessia tuotantoympäristön keskellä.

Extol on kustannustehokas ratkaisu

EXTOL ei ole juurikaan kalliimpi kuin perinteisen karteesisen koordinaattimittakoneen moottoroitu mittauspää. Laite on nimenomaan kehitetty tuottamaan kustannustehokasta mittausta suoraan sisällä konepajan lattialla sitä tarvitsevassa tuotannossa.

Ergonomia oli merkittävä tekijä koneen suunnitteluprosessissa. Sillä varmistettiin, että CMM:llä ei ole vain nopea ja helppo suorittaa kertaluonteisia tarkastuksia, vaan siinä on myös runsaasti sisään-/ulosvienti tilaa robotille tai automaattisen panostajan lataaman erän tarkistukseen. Laite voidaan sijoittaa tarkalleen mihin tarvitaan – tuotannonlattialle.

Viisi koneen ja ympäristön lämpötilaa tarkastelevaa sensoria varmistaa, että EXTOL pystyy toimimaan kontrolloimattomassa valmistusympäristössä suorittaen mittauksia ikään kuin se olisi mittaamassa 20oC:ssa. Ohjelmisto varoittaa, mikäli lämpötilan muutosnopeus on suurempi kuin on suositeltavaa kontrolloidussa mittausrutiinissa.

Perinteisestä poikkeava ajattelu

Delta design mekanismilla saadaan aikaiseksi mittausvoluumi 370 mm  x 270 mm. Koneella on pieni, kompakti lattiapinta-ala ja mittaustarkkuus  2.6 + 0.4L/100 µm, joka saadaan aikaiseksi 0.1 µm resoluution skaaloilla. Lisäksi Extolissa on tukeva graniittipöytä, joka kestää jopa 200kg kappaleet!

Delta mekanismit ovat tunnettuja suuren kiihtyvyyden ja nopeuden toistotarkkuudestaan. CMM liikkuu suurimmillaan 500mm/s vektorinopeudella ja 750mm/s² vektorikiihtyvyydellä.

Aberlink 3D ohjelmistossa on käytettävissä automaattinen työkalun kompensointi korjaus CNC työstökoneille, ominaisuus, joka täydentää shop-floor ominaisuuksia ja mahdollistaa käytön osana täysin automatisoitua tuotantoprosessia keskellä koneistusympäristöä.

Kaksi mallia; kaksi mittausaluetta

Aberlink Extol mallista on saatavilla kaksi eri mallia; 370, sekä 520. Numerolla tarkoitetaan laitteen XY suunnan mittausaluetta.

Lue lisää TÄSTÄ tai ota yhteyttä info@rensi.fi ja kysy tarjousta.

Katso myös muut Aberlink mittalaitteet

Valmistajan sivut

 

Tekniset tiedot

Liike-ala (mm) XY halkaisija 370
Z 270
Laitteen koko (mm) X 730
Y 715
Z 2000
Volumetrinen tarkkuus (2.6 + 0.4L/100) µm
Resoluutio 0.1 µm
Käyttölämpötila 5 – 45°C
Pöytä Graniittia
Max. Kappaleen paino 200kg
Max. Nopeus 500mm/sec
Max. Kiihtyvyys 750mm/sec²
Ilman kulutus Ei mitään
Ilmanpaineen määrä Ei tarvitse

Videot