RENSI vahvistaa G•Weike laser myyntiään käsihitsaus ja laserpuhdistuslaitteilla

 

Rensi on tunnetuin leikkaavien kuitulaserien toimituksista ja Surfcam ohjelmistoista kuin myös muovi-, puu-, alumiinikoneiden toimituksistaan ja mittakoneiden ja 3D skannereiden toimituksista. Rensi tekee myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa. 

Kuitulaservalikoiman vahvistaminen

Rensi on toimittanut menestyksekkäästi Kiinan suurimpiin laservalmistajiin kuuluvan G•Weike yhtiön leikkaavia kuitulasereita. Nyt he laajentavat saman valmistajan muihin tuoteisiin nimittäin kuitulaser pohjaisiin käsihitsauslaitteisiin ja laserpuhdistuksen laitteisiin.

”Ennen G•Weikea  tutkimme pitkään  ja vieraillimme eri valmistajilla sekä manner Kiinassa että Taiwanissa etsien meille oikeata hyvää ja luotettavaa kuitulaser päämiestä täydentämään portfoliotamme”, toteaa Rensin Vesa Sirén, ”mutta valmistajan, jolla on kokemusta ja kykyä tehdä valikoima erilaisia laserinstrumentteja oikealla hinnalla löytäminen ei ole ollut helppoa ja loppujen lopuksi päädyimme Kiinalaiseen G•Weikeenn” jatkaa hän.

Kuitulaser käsihitsauslaitteet

Ensimmäinen kysymys, mikä on laseri?

Laser on laite, joka tuottaa koherenttia valoa. Koherentissa valossa kaikki valoaallot ovat saman pituisia ja värähtelevät samassa suunnassa ja samalla taajuudella. Tämä on mahdollista säteilyn stimuloidun emission avulla. Stimuloidussa emissiossa valo vahvistuu siten, että valon ohittama atomin elektroni siirtyy alempaan viritystilaan, ja lähettää valokvantin samaan suuntaan kuin ohittava valonsäde. Näin valonsäde vahvistuu.

Ensimmäinen laser kehitettiin Yhdysvalloissa vuonna 1960. Laseria käytetään muun muassa DVD- ja CD-levyjen lukemiseen, tiedon välityksessä valokuitua pitkin, viivakoodien lukuun ja laserkirjoittimissa. Laseria käytetään teollisuudessa muun muassa hitsauksessa ja leikkauksessa. Sotilaskäyttöisiä lasereita on etäisyysmittauksessa ja kohteen valaisussa. Lääketieteessä laseria käytetään muun muassa kirurgisiin tarkoituksiin.

Kuva 1: Kuitulaserhitsauksen edut

 

Miksi uusi kuitu laserhitsaus

Käsi kuitu laserhitsaus on tullut käyttöikään ohutseinämäisten ja tarkkojen kappaleiden hitsauksessa sekä teknisten parannusten että laskeneiden hankintahintojen vuoksi. Laserhitsasu on varsin varteenotettava vaihtoehto perinteiselle Argon hitsaukselle.

Rensi tarjoaa käsi laserhitsaus laitteistoa 1000W-2000 W CE-merkityllä Raycus lähteellä, joka kykenee nopeaan ohuen ruostumattoman, galvanoidun ja hiiliteräksen hitsaukseen. Vakiovarusteena olevan langansyöttölaitteen avulla myös 3-4 mm hiiliteräksen pienasaumat syntyvät nopeasti.

Perinteiseen verrattuna kuitulaserhitsaus on

  • 2-10 kertaa nopeampi ohuen ruostumattoman hitsauksessa
  • kuitulaser hitsauksessa on pienimpi lämmöntuotto
  • pienet muodonmuutokset
  • ei tarvitse ruostumattomassa teräksessä hitsisauman jälkikäsittelyä
  • G-Weikessa swing hitsaus sallii ei niin tarkan railon käytön, railo voi olla isompi
  • hitsaussauma on luja ja kaunis

G · WEIKE -kädessä pidettävä kuitulaser hitsauskone käyttää uusimman sukupolven kuitulaseria, jotta saavutetaan samanaikainen monikuituinen lähtö.

Perinteiseen kovaan optiseen ulostulo järjestelmään verrattuna koneyksikkö tarjoaa edellytykset tarkemmalle hitsaukselle.

Sen etuna on myös yksinkertainen käyttö, kaunis hitsisauma, suuri hitsausnopeus eikä lisäaineita. Sillä voidaan hitsata metallimateriaaleihin, kuten ohut ruostumaton teräslevy, teräslevy ja sinkitty levy, ja se korvaa täydellisesti perinteisen argonhitsauksen, kaarihitsauksen, sähköhitsauksen ja muut prosessit.

Kädessä pidettävää laserhitsauskonetta voidaan käyttää laajalti monimutkaisissa ja epäsäännöllisissä hitsausprosesseissa keittiön kaapissa, porrashississä, hyllyissä, uuneissa, ruostumattomasta  teräksestä valmistetuissa ovi- ja ikkunakaiteissa, jakelulaatikoissa ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa kodeissa.

Käsihitsauslaitteelle voidaan myös leikata.

 

Laserpuhdistus

Samoista syistä kuin laserhitsaus myös laserpuhdistus on nyt ”hotti” juttu, se teknisesti parempaa kiun aikaisemmin ja hyvin paljon kustannustehokkaampaa.

Laserpuhdistuskone voi poistaa eri kohteiden pinnan hartsin, maalin, öljysaasteet, tahrat, lian, ruosteen ja oksidipinnoitteet. Sitä käytetään laajalti teollisuudessa, joka kattaa laivat, höyrykorjaukset, kumimuotit, huippuluokan työstökoneet, radat ja ympäristönsuojelun.

Laser tuo puhdistukseen myös paljon uusia mahdollisuuksia, koska esimerkiksi ruosteisia tarkkoja laakeripintoja pystytään puhdistamaan ilman kulumia. Näin ollen laserpuhdistuksella voidaan pelastaa käyttökuntoon sellaisia kappaleita, joissa ei ole enää työstövaraa.

Laserpuhdistus on hyvä menetelmä myös siksi, että se voidaan toteuttaa nopeasti. Useimmiten tuotantotilaan on vain pystytettävä Rensin lasersuojaverho puhdistustyön ajaksi, eikä jälkisiivousta yleensä tarvita lainkaan.

Laserpuhdistus on oiva menetelmä myös rakennusten kivi pintojen puhdistuksessa ja varteenotettava menetelmä vanhojen kohteiden entislinnissä poistettaessa varovasti maali ja korjauspinnoitteita.

Kuva 2: Laserpuhdistuskone

Laserpuhdistus koneen käyttö

G•WEIKE laserpuhdistuskone on uuden sukupolven pintakäsittelyn huipputekninen tuote. Se on ympäristöystävällinen, mikä saa pinnan lian, ruosteen tai pinnoitteen haihtumaan tai kuoriutumaan pois ja poistaa tehokkaasti suurella nopeudella puhdistuskohteen pintatartunnan tai pintapinnoitteen.

Laserpuhdistuskone on helppo asentaa ja ohjata. Hartsitahrat, maalipinnoite, ruoste, verhousmateriaali ja maali on helppo poistaa. Se on laajalti sovellettavissa eri aloilla, seikka joka voi tehokkaasti vähentää koneen ylläpitokustannuksia ja parantaa teollisuuden puhdistusvaikutusta.

Laserpuhdistus on ympäristöystävällinen

G•WEIKE laserpuhdistuskone on ympäristöystävällinen puhdistusvaihtoehto. Se ei tarkoita vain sitä, että laserpuhdistus on tehokas, vaan myös puhdistusprosessi on ympäristön suojeluprosessi. Siinä ei myöskään käytetä kemiallista puhdistusainetta, mikä välttää kemiallisen korroosion aiheuttamat materiaalivauriot.

Perinteiseen puhallukseen verrattuna puhdistaminen laserilla tarjoaa hiljaisen, puhtaan ja pölyttömän ympäristön mikä helpottaa työtä sekä ennen, työn aikana, että prosessin jälkeen. Ei tarvitse käyttää työaikaa ympärillä olevien esineiden tai ympäristön suojaamiseen ennen puhdistusta, työn jälkeen siivousta ei vaadita lainkaan tai korkeintaan minimaalinen siivous.

Tarkka paikannus

G•WEIKE laserpuhdistuskone on tarkka paikantaa, ei tule materiaalivaurioita. Laserpuhdistuskone voi puhdistaa erittäin herkkiä materiaalipintoja, kuten alumiinia, hiiltä, ruostumatonta terästä, hiilikuituvahvisteista polymeeriä tai päällystettyä materiaalia vahingoittamatta materiaaleja.

Se voi lasertyöstää materiaalin pintaa sen karhentamiseksi ja siten tulevan sidoksen lujuuden lisäämiseksi. Kuitulaserpuhdistuskoneen joustavuus mahdollistaa sen käytön useilla teollisuudenaloilla, laserpuhdistuskoneen joustavuus mahdollistaa sen soveltamisen kaikenlaisiin töihin, ja laserpuhdistuksen kustannukset ovat vain 1/5. kemiallisesta puhdistuksesta.

 

Lisätiedot, www.rensi.fi, info@rensi.fi, 09 – 879 22 66

 

« Takaisin ajankohtaisiin