Azimuth-mittakone

Azimuth mittakone

Ainutlaatuinen Aberlink Azimuth -mittakone sopii isojen kappaleiden mittaukseen. CNC-käyttö, koskettava tai kameramittaus.

Azimuthin vallankumoksellinen silta koostuu alumiinisista hunajakennolevyistä, jotka on kehitetty Formula 1 -käyttöön ja lentokoneteollisuuteen.  Rakenteen antama merkittävän suuri jäykkyys-painosuhde antaa Azimuthille kilpailuedun sekä suorituskyvyssä että nopeudessa.

Tämän kokoiseksi koneeksi Azimuth ei ole ainoastaan nopea, vaan myös äärimmäisen tarkka. Azimuthiin suunniteltu liikutusjärjestelmä antaa yksinkertaisuutta ja luotettavuutta. Ainutkertainen vedonvälitys Y-akselille takaa, ettei suorituskyky laske, vaikka konekoko olisi 3 m.

Mittakone Azimuth CNC CMM

Ison koneen pitää pystyä myös mittaamaan raskaita komponentteja ja tämä on toinen alue, jossa Aberlink on soveltanut innovatiivista ajattelua. Sen sijaan, että yksinkertaisesti lisättäisiin graniittipöydän paksuutta, mikä tuottaa valtaisia kustannuksia ja ison painon koneelle, Aberlink tarjoaa erityisesti suunnitellun kuormankantolevyn, joka sijoitetaan koneen pöydälle. Tämä levy kestää jopa 6 tonnin painon, joka johdetaan suoraan koneen jalkojen läpi lattiaan tarkoittaen, ettei mittauksen suorituskyky heikkene. Jälleen uusi innovatiivinen ajatus Aberlinkin insinööreiltä.

Mittakone Azimuthin avainominaisuudet

  • Aberlinkin vallankumouksellinen  easy-to-use measurement software
  • Lyhin oppimiskäyrä vastaaviin järjestelmiin verrattuna: 1 päivä ilman aikaisempaa CMM-kokemusta riittää
  • Pystyy mittaamaan kappaleita, jotka painavat jopa 6000 kg
  • Y-akselin koon valinta välillä  1000 mm – 3000 mm
  • 0.0001 mm lineaarienkooderit ylivoimaista tarkkuutta varten
  • Self-contained-käyttö takaa erinomaisen suorituskyvyn koke mittaustilavuudessa.
  • Tärinänesto-/vaimennusalustat vakiovarusteena
  • CMM Touch Screen Joystick toimitetaan vakiovarusteena
  • Free stylus change rack with every motorised probe head upgrade

Yleistä infoa mittakoneesta

Koordinaattimittauskone, mittauskone, mittakone (myös KMK, koordinaattimittalaite, engl. CMM, Coordinate-measuring machine) on mittalaite, joka mittaa pisteitä avaruudessa (koordinaatistossa). Sillä voidaan suorittaa kappaleiden mittaamista tai 3D-digitointia.

Koordinaattimittauskoneita käytetään teollisuudessa eniten mittaamiseen ja ne korvaavat useita tavanomaisia mittalaitteita. 3D-digitointitarkoituksissa CMM-laitteet ovat suosituimpia. Kappaleesta mitattua mallia voidaan verrata esimerkiksi teknisen piirustuksen vaatimuksiin. Pienien toleranssien tapauksessa CMM-laitteella saadaan toleranssi varmennettua tarkimmin.

Koordinaattimittauskone mittaa työkappaleesta pisteitä avaruudessa (koordinaatistossa). Laite voi käyttää esimerkiksi laitteen omaa tai työkappaleen koordinaatistoa. Koordinaatiston valitseminen ja luominen on ensiarvoisen tärkeää mittaustulosten oikeellisuuden kannalta: yleensä koordinaatisto luodaan kulkemaan työkappaleen peruselementtien (taso, lieriö, suora, ympyrä ja piste) kautta. KMK tuottaa ainoastaan koordinaattipisteitä – varsinainen pisteiden yhdistäminen geometriaksi tehdään koordinaattimittauskoneeseen liitetyllä tietokoneohjelmalla. Mittauskone voidaan myös ohjelmoida automaattiseksi, mikäli tehdään toistuvia mittauksia. Mittauskone voi olla käsi- tai CNC-ohjattava.

Mukautettavuus

Aberlinkin koneet ovat mukautettavissa monenlaisiin tarpeisiin käyttäen erilaisia mittapäävaihtoehtoja.

Valittavina on niin skannaavia kuin koskettavia päitä, lue lisää TÄSTÄ.

Tekniset tiedot

Mittausalue X 1200mm
Y 1000 – 3000mm, voidaan valmistaa myös pidempänä
Z 1000mm
Tarkkuus

TP20 (2.9 + 0.4L/100) µm

TP200 (2.8 + 0.4L/100) µm

SP25M (2.6 + 0.4L/100) µm

Ladattavat tiedostot

Videot