ANSYS SpaceClaim

ANSYS SpaceClaim 2020R1 valmistavaan teollisuuteen

 

Ota koekäyttöön

Koekäyttö

SpaceClaim 3D mallinnus ohjelmisto ratkaisee nopeasti valmistuksessa eteen tulevat geometria ongelmat. SpaceClaimilla uskotaan, että teknologian tulee työskennellä sinun eteesi, ei päinvastoin. Teknologian tulee tehdä sinun työsi yksinkertaisemmaksi, eikä entistä vaikeammaksi.

SpaceClaim antaa mahdollisuuden kenelle tahansa luoda, editoida tai korjata talon sisään tullutta geometriaa ilman että tarvitsee murehtia siinä olevasta teknologiasta tai historiasta. SpaceClaimilla 3D kokoonpanojen ja mallien kanssa työskentely on suoraa mallin kanssa työskentelyä.

Uutuudet – Release 2021

SpaceClaim on edelleenkin kutkakuinkin ainut ohjelma, joka pystyy lukemaan kokoonpanon mistä tahansa CAD:stä ja muuttamaan suoraan kokoonpanossa kappaleita, esimerkiksi suurentamalla kaikkien kappaleiden läpi menevää akselia/sovitusreikiä kappaleissa. CAD-ohjelmissa joutuu muuttamaan jokaista kappaletta yksitellen malli moodissa, ei kokoonpano moodissa,

SpaceClaim toteuttaa 10-kertaa nopeammin 3D mallinuksen kuin mikään muu markkinoilla oleva työkalu väittää ANSYS.

SpaceClaim ei ole piirrepohjainen vaan on aina käsittely tapahtuu suoraan solidi malliin. STL-mallien käsittely onnistuu nyt myös samalla suoruudella ja vahdilla. Pintamallien ja solidimallien korjaamisessa SpaceClaim on ollut aina hyvä ,josta todistaa mm. se että globaalisti CAM-ohjelmien kuten MasterCamin, Surfcamin ja EdgeCamin myyjät myyvät myös SpaceClaimia korjaamaan asiakkaille tulleita viottuneita malleja.

SpaceClaim kokoonpano

SpaceClaim kokoonpano.

Kuva; kokoonpanossa voidaan liikuttaa dynaamisesti komponentteja ja editoida suoraan tässä näkymässä komponentteja, esim. säätää pistimen ja tyynyn välystä.

SpaceClaim

SpaceClaim 3D tulostus.

Kuva. 3D printtaus Impeller STL tiedostoon on lisätty tukirakenne.

3D printtaus ja ainetta lisäävä valmistus

3D printtereiden ohjelmistot ovat rajoittuneita perusprinttaamiseen ja toisaalta STL-tiedoston lähettänyt henkilö ei taas tiedosta kaikkia kyseessä olevan printterin ominaisuuksia, kun STL tiedostoa on pystyttävä korjaamaan ja muuttamaan.

Spaceclaim työskentelee suoraan STL tiedostojen kanssa ja voi tehdä STL mallista shellin (säästää materiaalia), voi skaalata sitä ja voi splitata mallin (iso malli voidaan tehdä osissa).

SpaceClaim tekee automaattisen verifioinnin ja korjauksen STLään, jolloin saadaan malliin poikkileikkaukset, saadaan se vesitiiviiksi, käännetään väärään suuntaan olevien kolmioiden normaalit oikein, poistetaan päällekkäiset kolmio jne.

On myös tärkeää pystyä vähentämään kolmioiden määrää tai yhdistämään tai leikkaamaan solideja STL-mallilla. Shellin lisäksi erilaisten tukirakenteiden tekeminen on SpaceClaimin ominta aluetta ja säästää materiaalia ja nopeuttaa valmistusta.

Uusi Shrinkwrap työkalu puhdistaa välittömästi mallit 3D printtausta varten luomalla vesitiiviin ja säännöllisen kolmiverkon valittujen rakenteiden ympärille.

Etuna on se, että äärimmäisen ”meluisa” data tai huonolatuinen CAD-tiedosto saadaan 3D tulostukseen sekunneissa, eikä siihen mene tunteja tai päiviä.

Käänteinen suunittelu

Uusi Skin Surface työkalu tekee kaksoiskaarevien muotojen käänteisen suunnittelun helpoksi. Työkalulla on helppo luoda STL-tiedoston kolmioiden päälle monimutkaisia pintoja. Voit luoda pintalappuja ja nitoa ne toisiinsa tai tehdä blendin eri pintojen väliin. Impellerin mallintaminen STL- datasta vei artikkelin kirjoittajalta kaksi tuntia saada se vesitiiviiksi solidmalliksi.

SpaceClaim käänteinen suunnittelu

SpaceClaim käänteinen suunnittelu.

Kuva : 3D Skannatun Impellerin yhden siiven pinnalle on tehty hiirellä vetämällä patch ja määritelty montako nodea siinä on.

Parannukset yleissuunnitteluun

On tehty useita parannuksia kääntäjien lisäksi eri asioihin. Käyttäjillä on enemmän kontrollia mallien muutosten suhteen kyetessään lukitsemaan halutut mitat. Livelinkin Keyshot ohjelman kanssa takaa paremman renderöinnin.

Lisäksi on luotu Scripting, jolla voidaan nopeasti suorittaa toistuvia tehtäviä ja luoda kompleksisia geometrioita.

Hitsaustyökalu luo tarkkoja ja kompleksisia hitsauspintoja, kun taas puolestaan beam/shells puolella on lisätty kirjastoja ja parannettu manipulaatiota.

Levytyöt

SpaceClaim on aivan omaa luokkaa levytyökappaleiden käsittelemisessä, se osaa muuttaa koneistetun kappaleen levykappaleeksi ja levittää hankalammatkin kappaleet.

Uutuus on kaksoiskaarevien pintojen levitys, voit levittää, lyödä irti laivan ja veneen rungon nahkan, auton tuulilasin, lokasuojan peltiosta jne. Mahdoton on mahdollista.

Koekäyttö ja lisätiedot: info@rensi.fi www.rensi.fi

Valmistajan sivut: paina tästä.

 

 

 

 

Tekniset tiedot

Järjestelmän vaatimukset kaikille SpaceClaim tuotteille:
-Operating Systems:
-Microsoft® Windows 7, 10 64-bit
-SpaceClaim is not supported on virtual platforms
-Intel-based Apple hardware running native Windows using Boot   Camp is not supported.
-Video Card:
-Requires Full DirectX® 9c, Shader Model 3.0 hardware support, 512 MB of graphics memory or higher, 32 bits per pixel, 1024×768 minimum resolution.
-Please ensure that you have the latest graphics driver for your card and that Direct 3D Acceleration is enable

Radeon®:

ATI® Radeon R300, R420, R520, R600, or R700 series.

Radeon 9×00 cards (9700, 9800, …) or newer

NVIDIA®:

NVIDIA GeForce® FX, 6, 7, or 8 series. NVIDIA FX5200s or newer

-CPU:
-Pentium® 4 2.0 GHZ or Athlon® 2000+ or faster, 64-bit (x64) processor

RAM:

4 GB RAM or higher