Rensi-laseri kaiverrukseen ja leikkaukseen

kaiverrus

Rensin kaiverrukseen  ja leikkaukseen tehty laseri on yksi suosituimpia Rensin myymiä tuotteita. Laseri on ollut toimituksessa jo useita vuosia eri käyttäjille ja ne ovat todistaneet käytössä olevansa luotettavia ja lujatekoisia laitteita. Luotettavuudesta kertoo muun muassa se, että Ilmavoimat ovat hankkineet lasereita useamman kappaleen.

Mallistot alkavat REM500-koosta, joka on 60W CO2-laserilla, sähköisesti nousevalla ja laskevalla pöydällä, pyöröpöydällä ja red-dot-laserilla varustettu malli. Tyypillisesti tässä on hunajakennopöytä. Kone on tarkoitettu enemmän kaiverrukseen kuin leikkaamiseen, mutta sillä voi kuitenkin leikata n. 3 mm polyakryylia.

REM700-malli on pykälän isompi ja siihen saa 100 W putken.

REM900 on malleista yleiskäyttöisin, todellinen kaiverrus- ja leikkauslaseri. 150 W RECI-putkella se leikkaa hyvin 15 mm polyakryylia, mutta toisaalta on vielä kyllin kevyt kaiverrukseen.

Tätä isommat pöytäkoot ovat sopivia vain leikkaukseen.

On huomattava että laseri on polttava menetelmä, jolloin vaarana on että railon lisäksi poltetaan koko levy ja kone siinä samalla. Erityisesti musta polyakryyli on syttymisherkkää. Leikkauskaasut ovat leimahdusherkkiä eli syttyvät helposti, joten niiden tehokas poisto koneesta on A ja O estettäessä kappaleen ja koneen palamista. Työpöytä on myös harjattava puhtaaksi leikkauksessa jääneistä pienistä muovin rippeistä paloturvallisuuden takaamiseksi.

Leikkauskaasut voidaan suodattaa ja päästää takaisin sisäilmaan. On kuitenkin muistettava, että esimerkiksi polykarbonaatin leikkaamisessa syntyvät kaasut ovat karsinogeenisiä. Yleisesti ottaen on muoveja leikattaessa ja kaiverrettaessa luettava muovien tuote- ja käyttörajoitukset huolellisesti. PVC:tä ei missään nimessä saa leikata laserilla, siitä syntyy myrkyllisiä ellei suorastaan tappavia kaasuja. Monen muunkin muovin polttamisessa on sivuvaikutuksia.

 

 

 

Videot

RENSI REM900 laseri esittely, leikkaus, kaiverrus, pyöröpöytä, sähköpöytä ylös/alas, jäähdytyskone, ilmapumppu