PARKER alumiiniprofiilien jyrsinkone

alumiiniprofiilien jyrsinkone

Vuonna 2003 perustettu Parker Machinery Co., Ltd on kehittänyt kokoonpanlinjat  ovein, ikkunoiden ja eristyslasein tekemiseen. Myös alumiiniprofiilien jyrsinkoneet ovat osa tätä laitteistoa.

Sanakirjan mukaan ikkuna on seinään tai muuhun rakenteeseen puhkaistu, useimmiten lasitettu aukko, joka päästää halutulla tavalla valoa lävitseen. Latinaksi se on Fenestra ja onpa siitä tullut jopa sivistyssana fenestraatio joka tarkoittanee ikkunasta heittämistä.

Ovi eli uksi on puolestaan määritelty seuraavasti : rakennuksen, huoneen tai muun sisätilan seinässä olevaan oviaukkoon sijoitettu avattava ja suljettava, monesti myös lukittava, saranoitu luukkumainen sulkulevy.

Näillä koneilla tehdään siis lasitettuja aukkoja ja /tai saranoituja luukkumaisia sulkulevyjä.

Alumiiniprofiilien jyrsinkone

Parker on tullut tunnetuksi merkiksi ikkuna karmien ja oven karmien valmistajille. Parkerin alumiiniprofiilien jyrsinkoneet, kokoonpano jigit ja kopiojyrsinkoneet alumiini tuotteiden valmistuksessa ovat saavuttaneet erittäin hyvän maineen korkean teknologian ja luotettavuuden ansiosta mm. Venäjän, Kazastanin, Vietnamin ja Iranin markkinoilla.

Pää ikkuna & ovi koneet 

Alumiini ikkuna ja ovi laitteistot pääasiassa sisältävät alumiiniprofiilien jyrsinkone, alumiiniprofiilien kulman krymppaus laitteen, päänjyrsintäkoneen, alumiiniprofiilien reijitys koneen, alumiiniprofiilien kopiojyrsinlaitteen, ACP prosessointilaitteen ja tarpeelliset apulaitteet.

PVC ikkunoiden ja ovien koneet koostuvat PVC profiilien hitsauslaitteista, PVC profiilien  jyrsintälaitteista, PVC profiilien kulman puhdistus laitteista, PVC profiilien kopiointijyrsimistä, PVC profiilien  kaaren taivutuskoneista ja PVC profiilien  jyrsinkoneista.

Eristyslasikoneiden linjat koostuu lasin leikkauskoneesta, eristyslasein valmistuslinjasta, päällystyskoneesta, pystyikkunan filmien poistokoneesta, kaasutäyttökoneesta ja apulaitteista.

Pitää muistaa myös parvekelasien valmistus, parvekehan on määritelty olevan rakennuksen seinästä ulkoneva kaiteellinen tasanne, jonne avautuu ovi rakennuksen sisältä. Suomessa on muotia lasittaa parvekeet ja näiden lasitusten tekemiseen menee erilaisia alumiiniprofiileja huomattava määrä.

Alumiini muuten on maametalleihin kuuluva metallinen alkuaine, joka esiintyy luonnossa vain yhdisteissä; sen kemiallinen merkki on Al.

Alumiini on varsin helposti jyrsittävissä ja sahattavissa. Tyypillisesti alumiinin jyrsinnässä on käytössä alumiiniprofiilien jyrsinkone jossa on 18000 rpm tai 24000rpm kara, koska ne ovat osoittautuneet kestäviksi. Useina näistä karoista ei tarvitse korjata mitään moneen vuoteen. Ns. suurnopeuskarateli yli 30000 rpm olevat ovat  vallan toinen juttu, ne ovat jo myyntivaiheessa usein vain 6 kk tai jopa 3 kk valmistajan takuulla.

Alumiiniprofiilien jyrsinkone ja suurien kierrosten vaatimat keraamiset laakerit ovat erittäin herkkiä rikkoutumaan joko välinpitämättömästä  jäähdytyksestä johtuen ts. jäähdytysnesteitä ei ole vaihdettu kuukauden välein ja toisaalta pienikin iskumainen rasitus koneistuksen aikana rikkoo suurnopeuskaran varsin helposti.  Näiden karajoen kanssa käytettävän CAM-ohjelman tulee olla ns. suurnopeusratoja tekevä CAm, tällöin iskumaisia rasituksia ei tule karaan ja kara kestää kauemmin, jopa vuoden kaksi. Oma lukunsa on tietenkin kolaraoinit, tällöin kara menee melkein rikki.

 

Tekniset tiedot

alumiiniprofiilien jyrsinkone

alumiiniprofiilien jyrsinkone

7,5 m profiilien jyrsinkone

Alumiiniprofiilien jyrsinkone 4-akselinen

Videot

5-akselinen kone sahanterällä profiilien tekemiseen