BK3, CNC-veitsilekkuri | iECHO

iECHO valmistaa tietokoneohjattuja veitsileikkuri järjestelmiä yksittäis ja monikerros leikkauksiin ja on johtava muotoleikkaus ohjelmistojen ja näköjärjestelmien toimittaja.

Oskilloiva veitsileikkuri on laite, jossa leikataan tietokoneohjatusti värisevällä eli oskilloivalla terällä. Terän oskilloinnilla on sama vaikutus leikkaamiseen kun kotona leipää leikatessa liikutatte leipäveistä edestakaisin, leipä leikkaantuu näin paremmin kuin pelkästään painamalla veitsen terä leipään. Oskillointi on pienen pientä edestakaista liikettä. iEcho veitsileikkurissa oskillointi tehdään materiaalista ja eri teräpäistä riippuen sähköisesti ja/tai paksuimmissa materiaaleissa pneumaattisesti. On olemassa myös tapoja tehdä ultraäänellä oskilloinitia, mutta se tapahtuu useimmiten hitsatessa muovikappaleita toisiinsa ultraäänihitsauksen äänipäällä.

Nykyään toimitetut veitsileikkuri sovellukset palvelevat vaate & tekstiili, mainostoimistoja & tulostuspalveluja, komposiitti materiaaleja, pakkauksia, kasseja & nahkaa, puhallettavia tuotteita (veneet), membrane rakenteita, auton sisustusta, jahteja, lentokoneteollisuutta, tuulivoimaa, hiilikuiturakenteita sekä tiivisteollisuutta jne..

iEcho on kehittänyt kokonaisratkaisuja  suunnittelusta, nestauksesta ja tuotantoprosessista automaattiseen leikkaukseen yli 20 vuoden ajan.

iEcho technology on hightech yritys ja R & D center sijaitsee USAn Utahissa.  Euroopassa iEcholla on Service Center Mannheimissa Saksassa.

Tuotantolaadun parantaminen on yhtiön olemassa olon perusasioita ja iEcho on pitänyt yllä ISO9001 laatujärjestelmää ja tuotteissa kaikki on tehty CE säännösten mukaisesti ja CE komponenteilla..

BK3 veitsileikkuri peruspiirteet

veitsileikkuri

BK3 veitsileikkuri ominaisuudet ja piirteet

 • Automaattinen veitsen alustus – automaattinen pituuden mittaus
 • Tarkka automaattinen paikoitusjärjestelmä CCD kameralla ja rekisteröinti eri materiaaleille ratkaisee ongelman paikasta ja printtauksen muodonmuutoksista.
 • Jatkuva leikkausjärjestelmä on älykäs leikkaus, uuden syöttö ja keräys. Jatkuvalla toiminolla voi leikata pitkiä kappaleita.
 • Lentokonealumiinia oleva pöytä on varustettu imurei´illä ja alueiden valinnalla.
 • Tehokkaat leikkauspäät 3 kpl  leikkausnopeus on 1,5 m/s.
 • Turvalaitteet molemmissa päissä siltaa valokennolla.
 • iECHO liikeohjausjärjestelmä tekee leikkauksesta pehmeää, tehokasta ja täydellistä.

Veitsileikkuri – automaattinen tuotannon virtaus

Veitsileikkuri arkin syöttölaitteella

Arkinsyöttölaite veitsileikkurissa

 • prosessoitava materiaali lähetetään arkin syöttölaitteesta     latausalueelle
 • automaattinen hihna vetää arkit leikkausalueelle
 • kameran rekisteröinti (CCD) parantaa leikkaustarkkuutta
 • prosessointi suurnopeus leikkaus työkaluilla
 • kuljetushihna vie leikatut kappaleet kokoomispöydälle
 • täysin automaattinen valmistus ei vaadi ihmistyötä

 Apuvälineet

Materiaali voi tulla automaattisesti rullalta tai syöttölaitteella levypakasta. Kappaleiden poisto voi tapahtua erilliselle unloading pöydälle tai alla olevan videon mukaisesti Universal robotilla tai vastaavalla ei ”hitaalla” ei suojia tarvitsevalla robotilla.

Käyttöalueet voi jakaa seuraavasti:

 • Mainostaminen: tarrojen leikkaus, foamin leikkaus, PVC-leikkaus, muovin leikkaus
 • Pakkaaminen: mallilaatikoiden teko, aaltopahvin leikkaus, muut pakkausten teot, solumuovin leikkaus pitkällä puukolla 45 mm kerralla korvaten vesileikkurin
 • Komposiittimateriaalin leikkaus: tekstiilien ja kankaiden leikkaus (kaavojen leikkaus), hillikuidun (esi)leikkaus muotoon, erilaisten muovien leikkaus
 • Auton ja veneen sisäosien valmistus: mattojen leikkaus, istuinten päällysten leikkaus, pehmustekomposiitit
 • Kenkien, kassien ja matkalaukkujen valmistus: kaavojen leikkaus

Veitsileikkaus on taloudellinen vaihtoehto ja sitä kannattaa harkita vesileikkuun tai <400 W lasereiden tilalle. Veitsileikkurin avulla moni palveluyrittäjä voi laajentaa tarjontaansa asiakkaille

Tuottavuus

Rensi haluaa kasvattaa asiakkaan tuottavuutta ja tarjoa kokonaisvaltaista ratkaisua, jossa mukana on myös tuottavuusympäristö sijoittelu ja leikkausohjelmineen.

Tuottavuudella tarkoitetaan yrityksen tuotoksen eli yrityksen tuottaman arvon ja panoksen eli tuotoksen aikaansaamiseksi tarvittujen resurssien (henkilöstö, koneet, ym.) välistä suhdetta.

Eurooppalainen kilpailu mm. Puolan, Eestin, Ruotsin kanssa  laskee jatkuvasti tuotoksesta saatavaa hintaa, mikä toivon mukaan pakottaa yritykset tuottavuuden jatkuvaan nostamiseen.

Yrityksien tuleekin kaikissa tilanteissa pitää huoli kilpailukyvystään nostamalla tuottavuuttaan. Huomattakoon ettei halpa ole synonyymi tuotavuudelle, pikemminkin päinvastoin.

Tuottavuutta voidaan nostaa mm.  ottamalla nykyisistä resursseista enemmän irti,  investoimalla uusiin teknologioihin   ja ennen kaikkea  kouluttamalla henkilöstöä.

Kokonais tuottavuusratkaisun osan, on Rensillä on jatkuva koulutus osaavien asiantuntijoidemme toimesta.

 

Videot