Horizon 800 CMM

Aloittaa lineaarimoottori käyttöjen vallankumouksen

Horizon CMM tuo uuden suunnan suunnitteluun ja innovointiin kitkattomilla lineaarisilla käyttölaitteilla, jotka ovat avain sen nopeaan ja poikkeuksellisen sujuvaan liikkeeseen.

Kinemaattisesti eristetty käyttörakenne on täysin riippumaton CMM-rakenteesta ja varmistaa, että moottorin työntövoima ohjataan liikkuvien osien painopisteen läpi. Tämä ei ainoastaan vältä kiihtyvyyden aiheuttamia metrologisia virheitä, vaan myös eristää moottorit lämpösäteilyllä CMM:n metrologisesta rakenteesta.

Suorituskykyinen, erittäin tarkka

Horizon on erottuva kone, jolla on nopea, tasainen ja hiljainen liike, joka sopii ihanteellisesti kosketusskannaukseen ja jonka ensitarkkuus on alle kaksi mikronia.

Verraton luotettavuus

Lineaarimoottorit ovat kosketuksettomat, joten niissä ei ole kuluvia osia, joten ne tarjoavat täydellisen ratkaisun CMM-käytöille, mikä parantaa luotettavuutta ja vähentää huoltoa.

Ominaisuudet

  • Lineaarimoottorit tarjoavat kitkattoman, tasaisen ja hiljaisen liikkeen
  • Painopisteen kautta kulkevat käytöt parantavat sekä nopeutta että tarkkuutta
  • Moottorien lämpöeristys metrologisesta rakenteesta
  • Tasainen liike, ihanteellinen kosketus skannaukseen
  • Aberlinkin vallankumouksellinen helppokäyttöinen mittausohjelmisto
  • Vastaavan järjestelmän lyhin oppimiskäyrä – 1 päivä ilman aiempaa CMM -kokemusta
  • Valittavissa Y-akselin kokoja välillä 1000mm – 2000mm
  • Teollinen joystick toimitetaan vakiona
  • Ilmainen päänvaihtoteline jokaisen moottoroidun mitta-anturin pään päivityksen yhteydessä

Aito Brittiläislähtöinen yritys

Horizon CMM:ssä kulminoituu Aberlinkin 27-vuoden osaaminen koordinaattimittalaitteiden parissa; erityisesti uusien innovaatioiden teko. Horizon asettaa uudet standardit suorituskyvyssä, luotettavuudessa ja käytön helppoudessa pitäen silti Aberlinkin perinteisen erittäin edullisen hinnoittelun.

Kitkattomat lineaarimoottorit ovat avain sen nopeaan poikkeuksellisen sujuvaan ja hiljaiseen liikkeeseen. Lineaarimoottorit, joissa ei ole kuluvia osia, tarjoavat täydellisen ratkaisun koordinaattimittalaitteen käytölle. Tämä ei vain paranna luotettavuutta ja vähennä huoltoa, vaan tarjoaa myös huomattavasti nopeampaa mittausta kiihtyvyytensä ansiosta.

Älykäs muotoilu ja korkean teknologian materiaalitekniikan käyttö varmistavat, että ei-homogeeninen X-palkki optimoi jäykkyyden ja painosuhteen koko akselilla.

Horizon CMM; Aberlinkin tarkin mittalaite

Horizon on tarkin kone, jonka Aberlink on tähän mennessä tuottanut. Renishaw SP25M -tyyppisellä skannauspäällä (probe) varustettuna ensimmäisen aikavälin tarkkuuslausuma ISO 10360:n mukaan on vain 1,75 µm!

Horizon suorittaa mittaustarkkuudella 1,9 + 0,4 L / 1000 µm, kun käytetään Renishaw TP20 -probea, sisältää 0,1 µm: n tarkkuusskaalat ja sen graniittipöydän hyötykuorma on 1000 kg. CMM tuottaa vektorinopeuden 1020 mm/s ja vektorikiihdytyksillä 1020 mm/s² eli se on nopea ja kiihtyy lujaa.

Mitta-alueen koko Horizon malleilla on 800 mm X, 1000/1500/2000 mm Y ja 600 mm Z.

Myös Horizonissa on Aberlinkin automaattinen lämpötilakompensointijärjestelmä ja siihen on saatavissa Aberlinkin kamerajärjestelmä pienten joustavien muoviosien mittaamiseen.

Tehdään mittaus helpoksi ”jokamiehen oikeudeksi”

Aberlinkin yritysfilosofiana on tehdä mittaamisesta helppoa. Insinöörit ovat kirjoittaneet tunnetun Aberlink 3D -ohjelmiston insinööreille, ja se asettaa edelleen alan standardin helppokäyttöisille mittausohjelmistoille. Komponenttia mitattaessa näytölle rakennetaan graafinen esitys. Käyttäjälle jää yksinkertainen tehtävä valita halutut piirteet ja nappia painamalla muodostaa täydellinen mittaraportti kappaleesta.

Automaattinen piirteiden tunnistus tarkoittaa, että älykäs ohjelmisto minimoi käyttäjän panoksen ja parantamaan tehokkuutta ja tuottavuutta. Käyttö on yksinkertaisempaa, jolloin kaikkein kokematonkin käyttäjä voi käyttää Aberlink 3D -ohjelmistoa vähimmäiskoulutuksella. Yksinkertaisuudestaan huolimatta ohjelmisto sisältää kaikki toiminnot, jotka täyttävät kaikkein vaativimmatkin metrologiset vaatimukset. Aberlink 3D -ohjelmistopäivitykset ovat CMM-käyttäjille aina ilmaiset koko käyttöiän ajan!

Ohjelmisto sisältää GD&T-mitoituksen, RPS-kohdistuksen, SPC-tietojen analyysin. Muita ominaisuuksia on saatavilla aina off-line-ohjelmoinnista CAD:ltä ja myös mitattujen tulosten vertaaminen nimelliseen CAD-malliin.

Tarkastusraportit voivat olla täysin kustomoituja graafisia esityksiä, jotka on luotu visuaalisina tai taulukkoraporteina. Mittaraportin voi tulostaa suoraan Excel-laskentataulukkona. Aberlinkin mittausohjelmisto tarjoaa käyttäjälle tehokkaan, mutta helppokäyttöisen käyttöliittymän, joka lisää huomattavasti komponenttien läpimenoaikaa erittäin pienellä oppimiskäyrällä uusille käyttäjille.

Käyttäjäkunnan keskittyessä jatkuvasti täysin integroituihin ja automatisoituihin valmistusprosesseihin. Kaikki Aberlinkin mittalaitteet onkin suunniteltu täysin automatisoituihin tehtaisiin I/O-boksinsa ansiosta. Esimerkiksi robottilastaus ei ole ongelma.

Aberlink HORIZON  on asettanut uuden vertailukohdan edullisille suuren tarkkuuden mittalaitteille.

Mukautettavuus

Aberlinkin koneet ovat mukautettavissa monenlaisiin tarpeisiin käyttäen erilaisia mittapäävaihtoehtoja.

Valittavina on niin skannaavia kuin koskettavia päitä, lue lisää TÄSTÄ.

 

Lue lisää Aberlinkin sivulta TÄSTÄ

Katso myös muut Aberlink-mittalaitteet

Tekniset tiedot

Mitta-alue, X-akseli (mm) 800 1000
Mitta-alue, Y-akseli (mm) 1000-1600 1200-2000
Mitta-alue, Z-akseli (mm) 600 800
Tarkkuus TP20 (1.9 + 0.4L/100) µm

TP200 (1.8 + 0.4L/100) µm

SP25M (1.75 + 0.4L/100) µm

Ladattavat tiedostot

Lehtijutut:

Wirmet, Konekuriiri 6/2021

Aberlink Esite 2023

 

Videot