Artec Leo 3D-skanneri

 

Helppo 3D skannaus: näe objektisi 3D:nä suoraan HD-näytössä.

Ensimmäinen 3D-skanneri joka tarjoaa  laitteessa itsessään olevan automaattisen prosessoinnin. Artec Leo kykenee mitä intuitiivisenpään työn tekemiseen, 3D-skannaus on yhtä helppoa kuin videon ottaminen. Kun skannaat objektia näet samanaikaisesti 3D-kopion rakentuvan reaaliaikaisesti Leon kosketusnäytössä. Pyöritä 3D-mallia näytössä ja tarkista oletko saanut kaikki alueet skannattua ja skannaa alueet jotka jäivät varjoon.

Läpimurto 3D-skannauksen nopeudessa

80 kuvaa per sekunti 3D rekonstruktio tekee  Artec Leo -skannerista nopeimman ammattikäyttöön tarkoitetun kädessä pidettävän 3D-skannerin. Lisäksi sen laaja näkymä takaa sen, että  Artec Leo voi 3D-skannata ja prosessoida entistä suurempia objekteja ja näkymiä nopeasti ja tarkasti ja vielä entistä suuremmalla tarkkuudella. Käyttäjät voivat osoittaa skannerilla lähemmäksi objektia poimiakseen tarkemman yksityiskohdan, samalla tavalla kuin zoomaisi videokameralla.

Täysin mobiili skannauskokemus

Artec Leo antaa täyden vapauden 3D-skannauksessa, kiitos sisäänrakennetun tehokkaan prosessorin ja akun. Skannauksen aikana ei ole tarvetta olla kytkettynä tietokoneeseen tai virtalähteeseen, joten voit pitää Leo skanneria vapaastitoisella kädellä ja kävellä ympäriinsä ja skannata objektia ilman johtojen asettamia rajoituksia. Akku on vaihdettavissa, joten voit skannata jopa päivän maastossa.

Älykkäin 3D-skanneri markkinoilla

Artec Leo sisältää viimeisintä huipputeknologiaa, kuten NVIDIA® Jetson™ alusta, joka on skannerin oma sisäinen tietokone, piirteinä Quad-core ARM® Cortex®-A57 MPCore CPU ja NVIDIA Maxwell™ 1 TFLOPS GPU jossa 256 NVIDIA® CUDA® Cores; sisäänrakennettu 9 DoF inertia järjestelmä – accelerometer, gyro ja kompassi – joka saa skannerin ymmärtämään paikkansa ja ympäristönsä; ja two-in one optinen  järjestelmä joka tekee mitä tarkimman tekstuurin geometriaan sovitettuna.

3D-skanneri suunniteltu käytettäväksi

Sisäänrakennettu akku, näyttö ja langaton yhteys vie Artec Leo skannerin kädessä pidettävän 3D-skannauksen seuraavalle tasolle. Täydellinen liikunnan vapaus skannatessa, videon voi siirtää toiseen laitteeseen  Wi-Fi tai Ethernet yhteydellä, jos tarvitaan lisänäyttöä ja data voidaan ladata napin painalluksella. Kun nämä piirteet lisätään hyvin suunniteltuun tasapainoiseen ja ergonomiseen laitteeseen on 3D-skannaus yhdellä kädellä helppoa ja mukavaa ja teillä on seuraavan sukupolven ammattiskanneri.
Skanneri

Leo skanneri skannaa autoa

Sovellukset

Koska käyttäjä voi kaapata sekä laajoja alueita että hienoja yksityiskohtia voidaan Artec Leo -skanneria käyttää hyvin erilaisiin objekteihin pienistä mekaanisista kappaleista ihmisen vartaloon, autoihin, veneisiin tai rikospaikkoihin.  Sovellusalueet ovat laajat mukaan lukien teollinen valmistus ja laaduntarkkailu, terveydenhoito, rikospaikkatutkinta, virtuaalitodellisuus ja e-kauppa. Lisäksi Artec Leon uusi langaton toiminta ja sisäinen prosessointi  avaa aivan uusia integraatiomahdollisuuksia.
Rensin Ari R skannaamassa objektia

Rikospaikkaskannaus

Ei tarvitta referenssitarroille

Kuten kaikki Artecin 3D-skanneri, Leo käyttää tehokasta hybridi geometria- ja tekstuuriseurantaa, tarkoittaen että voit vain osoittaa kappaleeseen ja skannata. Normaalitilanteissa ei ole tarvetta liimailla referenssitarroja sinne tänne objektiin  (ja taas poistaa niitä skannauksen jälkeen)

Artec 3D-skannerin käyttökohteet

Artec™  3D-skannerien tekstuurimallit ovat korkealuokkaisia ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi Suomen kulttuuriperinnön tallentamiseen ts. skannaamaan museoiden esineet ja vaikkapa 3D-tulostamaan niistä esine jokaiselle halukkaalle.

Artec 3D-skanneri voidaan kytkeä Robottiin. Voidaan AUTOMATISOIDA mittaustapahtuma, voidaan tehdä ONLINE mittauksia ja skannauksia. Automaatio tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia.

Laaduntarkkailussa robottiskanneri on omiaan ja uusin käyttöalue on ns. CSI-puolella auttamassa poliisin teknistä tutkintaa. Artec-skanneri skannaa mittatarkasti ja värikuvin mahdolliset uhrit ja ympäristön, missä rikos on tapahtunut jolloin rekonstruktiointi on tietokonen ruudulla helppoa ja nopeaa ja 3D-analyysit auttavat selvittämään tapahtumien kulkua.

Robottiskanneri voi olla eri robottien kanssa, minkä tahansa robotin kanssa.

Rensi haluaa kasvattaa asiakkaan tuottavuutta ja tarjoa kokonaisvaltaista ratkaisua, jossa mukana on myös Artec-skanneri tuottavuusympäristö SpaceClaim ohjelmineen.

Tuottavuudella tarkoitetaan yrityksen tuotoksen eli yrityksen tuottaman arvon ja panoksen eli tuotoksen aikaansaamiseksi tarvittujen resurssien (henkilöstö, koneet, ym.) välistä suhdetta.

Eurooppalainen kilpailu mm. Puolan, Eestin, Ruotsin kanssa  laskee jatkuvasti tuotoksesta saatavaa hintaa, mikä toivon mukaan pakottaa yritykset tuottavuuden jatkuvaan nostamineen.

Yrityksien tuleekin kaikissa tilanteissa pitää huoli kilpailukyvystään nostamalla tuottavuuttaan. Huomattakoon ettei halpa ole synonyymi tuotavuudelle, pikemminkin päinvastoin.

Tuottavuutta voidaan nostaa mm.  ottamalla nykyisistä resursseista enemmän irti,  investoimalla uusiin teknologioihin   ja ennen kaikkea  kouluttamalla henkilöstöä.

Kokonais tuottavuusratkaisun osan Rensillä on jatkuva koulutus osaavien asiantuntijoidemme toimesta.

Osana nykyaikaista tuotantoratkaisua on 3D-skannaus osana laaduntarkkailua ja suunnittelua.

Katso myös Space Spider 3D-skanneri

Artec Space Spider

Kaikki 3D-mallimme Viewshape sivustolla

Tekniset tiedot

A quantum leap above industry standard Artec Eva

Display Built-in half HD touch panel screen
Processing On-board real-time processing
Volume capture zone Over 3 times greater
3D reconstruction rate, up to Leo: 80 FPS,  Eva: 16 FPS
3D resolution, up to 0.25 mm
3D point accuracy, up to 0.1 mm
Color resolution 2.3 mp
Structured light source VCSEL
Position sensors Built-in 9 DoF inertial system
Connectivity Wireless connectivity and data transfer
Power source In-built exchangeable battery, optional mains power
Multi-core processing NVIDIA® Jetson™ TX1

Ladattavat tiedostot

Artec Leo Esite

Artec 3D scanners

Videot

Kenkälestin skannaus

Peliohjaimen skannaus

Veneen takakansi